03/03

Fotomarketing Facebookapp

Fotomarketing is een van de meest persoonlijke vormen van marketing. Zo ‘close’ op je doelgroep kwam je nog nooit! Door de ontwikkeling van onze fotomarketing tool met koppeling naar Facebook blijf je ook tot lang ná de actie in contact staan met jouw doelgroep.

Fotomarketing is al jaren een veelgebruikt instrument voor merken, marketeers, pretparken en eventorganisaties. Het nadeel van traditionele fotomarketing is dat het bereik beperkt blijft. Daarnaast willen veel fotomarketingbureau’s er maar al te graag een dure fotograaf bij leveren. Samengevat: hoge kosten tegen beperkt bereik en niet eens in eigen beheer. Dat kan slimmer want foto’s zijn waardevolle content en zorgen voor interactie tussen jouw organisatie en je bezoekers.

Bel Ferdi op 06-14447859 voor meer informatie

 

basecamp online bureau concept facebook foto app

 

Wat nu als je alle fotomarketing in eigen beheer kunt houden?

Basecamp ontwikkelde een Facebook app waarmee merken, marketeers, pretparken en eventorganisaties hun fotomarketing volledig in eigen beheer kunnen houden. Je maakt de foto’s op locatie, upload ze (automatisch) naar onze fotomarketingtool op jouw Facebookpagina, en de rest gaat vanzelf. De foto’s worden gerescaled naar een geschikt formaat, er wordt branding aan toegevoegd en eventueel zelfs een persoonlijke branded boodschap.

Alles is volledig te customizen. Meerdere locaties, meerdere merken, meerdere doelgroepen? Geen probleem! Alles vind plaats binnen dezelfde app.

 

basecamp online bureau concept facebook foto app

 

Exposure

Basecamp biedt een volledig gebrande herinnering voor de consument en zijn online netwerk. Door fotomarketing in te zetten kan je content marketing gebruiken om meer traffic te generen naar online en offline locaties gestuurd vanuit uw klanten en bezoekers. Geen weggestopte photo gallery’s of vergeten polaroids meer maar wél foto’s die met enkele klikken verschijnen in honderden Facebook timelines.

Het gebruik van de User Generated Content op social media kanalen zorgt ervoor dat een merk wordt herbeleefd doordat de gebruikers zich zichtbaar willen identificeren met jouw merk. Door middel van tagging, hashtags, likes, retweets, comments en shares wordt de foto sneller en verder verspreid dan met andere kanalen. En de resultaten zijn nog inzichtelijk ook!

Ook meer halen uit uw fotomarketing? Bel Ferdi op 06-14447859

 

basecamp online bureau concept facebook foto app

 

Meer likes en geen vervuiling op de Facebook timeline

Elke like op jouw pagina wil je graag houden. Uiteindelijk zorgt dit voor een groot bereik voor je toekomstige berichten. Veel bedrijven die al aan fotomarketing doen plaatsen alles in de fotoalbums op Facebook. Met als resultaat dat alle volgers dag in dag uit bestookt worden met foto’s waar zij zelf niet op staan. Dit zorgt voor irritatie en vergroot de kans dat de Facebookpagina waardevolle likes verliest. De oplossing ligt hierbij dan ook buiten Facebook. Door gebruik te maken van een externe app blijft de timeline schoon en kun deze ingezet worden voor berichten die er echt toe doen.

 

basecamp online bureau concept facebook foto app

 

Insights en datavergaring

Wie heeft de foto gedownload? Op welk moment? Is dit een man of een vrouw? Via onze tool kun je op ieder moment het effect van je actie meten. En in veel gevallen is zelfs het e-mailadres beschikbaar zodat de marketing ook buiten Facebook door kan gaan.

 

Upsellmogelijkheden

Door de emotionele waarde van de foto zijn er nog veel meer kansen om deze foto’s beschikbaar te maken voor de bezoeker. De foto kan bijvoorbeeld in hoge resolutie gedownload worden voor eigen gebruik. Door koppelingen met webshops kunnen er bijvoorbeeld fotoproducten besteld worden zodat u zelfs de kosten van uw fotomarketing kan terugverdienen. Over ROI gesproken.

Ook ROI uit uw fotomarketing? Bel Ferdi op 06-14447859